Jordbærplanter. Honeoye og FF1604

NB: Landbrugsstyrrelsen kræver fra 2021 at vi som internetbutik skal registrerer os når vi skal transporterer planter til kunderne. Denne registrering koster mere end vi nogensinde kan tjene på videresalg af planter, derfor er er vi nødsaget til at stoppe salg af planter.


Jordbærplanter vælg mellem sorterne Honeoye og FF1604. Du får jordbærplanterne sendt i uge 16 eller 17, og kun der. Du får barrodsplanter, så de skal skal i jorden med det samme. Bemærk: Begge er A+ planter, dvs. blomster er klippet 1.år og derfor kan du høste på dem i år, som om det er 2.års planter allerede efter ca. 60 dage. Du kan også få fuld høst igen til næste år.

 

Honeoye er en tidlig sort som giver højt udbytte, faste skindende dybrøde bær med god holdbarhed. Smagen er god når bær er helt røde og modne.
Honeoy jordbærplante er tidlig


 

FF1604 er remonterende, dvs. den giver bær over en lang periode, nærmest hele sommeren, er junibærende og en sen sort.
FF1604 jordbærplante er juni bærende og en sen sort

Plant dine jordbær, så snart du får dem og de skal have masser af vand i starten da det er barrodsplanter. Hvis du sætter planterner gennem huller i plastik eller ukrudtsdug beskytter du så frugten ikke fordamper og mod snegle da de ikke kan lide tør overflade, alternativt kan du hælde barkflis omkring jordbær planten eller halm er også rigtig godt, når frugten har sat, halm kan dog give svampesygdomme.

Tænk på dette inden du starter med at dyrke jordbær:
- at vælge din jordbær sort, hvad kan du li?
- vælge dit sted hvor skal du dyrke dem, i potter, i jorden
- forberede dit område hvor du vil dyrke
- plantning af jordbærplanter, hvordan skal du undgå ukrudt, hvor meget plads skal de h ave.
- skabe et gunstigt miljø, gødning, vand, ukrudt, snegle
- dyrkning af jordbær, får du passet dem når der ikke høstes, tænk over om du skal have ukrudstug
- høst af bær, får du spist dem alle friske eller kan du fryse nogle af dem
- vedligehold af bedet, planterne kan holde nogle år, men så skal der nye til et nyt sted
- jordbærplanterne skal gødes, men ikke for meget og efter høst ikke ret meget før

En god måde at vedligeholde sit bed på er at hvis du klipper de fleste udløbere af, så hver jordbærplante producere 3 datter planter hver sommer, så er der god balance mellem produktionen af bær og udløbere, så du har planter til senere. Du kan også klippe alle udløbere, så vil der komme lidt flere bær. Du skal ikke plante jordbær tæt på store træer, dette er vigtigt, træet rodsystem konkurrerer med jordbær både på næring og vand, så vil det gå ud over udbyttet af jordbær.

Ved at vælge flere jordbærsorter som modner på forskellige tidspunkter, er det muligt at forlænge jordbærsæsonen med op til en hel måned, de senere sorter giver ofte de største jordbær.

Husk på at jordbærplanter, der plantes af egne udløbere i løbet af efteråret, giver jordbær i det følgende forår.

For at reducere spredningen af sygdomme fra jord til frugt og blade, tilsæt plastik, ukrudtsdug, halm eller barkflis omkring planter, men har du halm skal det ikke være et for tykt lag ikke over 5cm. når du går vinteren i møde. De sene sorter, dvs. de Juni-bærende jordbær planter fortsætte med at producere udfløbere, indtil frosten dræber bladene.

Jordbær kan dyrkes som et bunddække i et bed, men kan ikke producere helt så meget frugt som dem, der dyrkes i rækker, men planterne vil tilføje et smukt præg på dit landskab.Varenr #:

80,00DKK

er pt. ikke lagervare.