Mange forskellige blomster kan spises, men de pynter mest. De fleste er milde i smagen, og kan nemt bruges i salat og som dekoration på kager. Normalt er det kronblade der bruges som pynt eller som spiselig pynt. Du kan bruge hele blomsten men også pille bladene af. Kornblomst fås i mange farver, både rød og hvidkløver er både kønne og spiselige. Blomsterkarse/tallerkensmækker skal du ikke spise for meget af.
Morgenfrue er gul/orange i farven, og pynter på enhver kage, ellers til at farve brøddej eller smør.
Her vores forslag til hvilke der passer til som pynt på en kage eller i salaten, kan købes enkeltvis eller i blanding.
Tagetes, Blå Hør, Boghvede, Morgenfrue, Gul Okseøje, Cikorie, Purløg, Natviol, Bibernelle, Rød Kløver, Nigella, Kornblomst, Løgkarse, Tallerkensmækker.
Sortkommen, Nigella sativa
Sortkommen, Nigella sativa frø. Frø har efter sigende en helsende effekt, du får her 200 frø, så du kan dyrke frø selv, i større mængder. Det er kendt som sort drys på brød fra østen, fladbrød mv. Blomsten er lys blå / hvid, og du kan så direkte fra foråret når jorden er lun. Den er etårig, men hvis du efterlader et par frøstande, smider den frø og der kommer en ny omgang året efter.