Løg Forårsløg White Lisbon mild og delikat
Frø til Løg. Pibeløg eller forårsløg. Sorten hedder White Lisbon som er mild og delikat. Så af fler eomgange, så har du friske hele tiden, men i de varme måneder er det ikke til at dyrke løg. Kræver løs jord med forholdsvis høj ph., behøver ikke gødning af betydning, skal bare have vand. Du kan forspire for tidlig høst, eller så direkte når jorden er varm nok. Der er frø ti ca. 3 meter i en pose.
Løg frø, gult Stuttgarter Økologiske frø
Løgfrø, gult platrund stuttgarter type, økologiske frø. Du kan lave egne stikløg eller dyrke direkte i foråret. At lave egne stikløg er lidt kompliceret, da de skal tages op op opbevares, hvorefter de sættes igen. Men fra stikløg får du større knolde. Hvis du sår i foråret, skal du forspire, knolde bliver mindre, og der kommer mest blade, men det kan lade sig gøre. Skal dyrkes i løs jord. Knolde kan opbevares nogle måneder. Så i en række, og der er til ca. 5 meter.
Løg frø, rød Red Long of Florence. Økologiske frø
Traditionell løg, der er nemme at dyrke, denne er aflang med en en svag rødviolet farve. Mild i smagen, måske lidt sød. men helt sikkert saftig. God til madlavning, kan også bruges rå i salaten. PDu kan lave egne stikløg i efteråret og plante ud året efter, men du kan også forspire, og dyrke til høst samme år, knolde bliver dog mindre. Høstes når toppen lægger sig. Vil gerne have løs jord med høj ph, kræver ikke særlig meget gødning. Frø til 4-5 meter hvis du sår i en række.
Løg Rød smuk mørkerød zittauerløg
Løg frø. Rød smuk mørkerød zittauerløg. Du kan lave stikløg i efteråret, eller så direkte i foråret. Hvis du laver stikløg skal de tages op og opbevares i kælderen vinteren over, så ud i marts når frost er ovre. Du kan også forspire og så ud i marts, knolde bliver ikke så store ved forårssåning. Du høster når toppen begyder at lægge sig, kan opbevares hvis de får luft men ikke frost. Trives i løs jord, ved høj ph-værdi. Hvis du sår i en række har du til 4-6 meter.
Løg, Forårs- Red Toga
En sprød og delikat salatløgssort med en mild smag i både det grønne løgtop og den rødlige løgbase. Den er ideel til masser af retter, hvor løgsmag ønskes, både i frisk og tilberedt form. Denne sort kan høstes over en længere periode, fra de spæde planter til de fuldt udviklede, der minder om porre i udseende.
Så direkte på friland, når jorden er klar, eller om efteråret for en tidligere høst. Vand jorden før såning og hold den fugtig under spiringstiden. Kan høstes fra juli til oktober, afhængigt af såtidspunkt.
Trives bedst i sol til halvskygge let at dyrke.
Løg, Gul, Rijnsburger 5
Du kan lave egne stikløg året før, men det er lidt kompliceret. De skal tages op og opbevares i klæderen. Kan også sås direkte på voksepladsen i foråret, men der kommer meget top, og løg blive rikke så stort som ved brug af stikløg, hvis du skal så samme år er det bedst resultat der opnås ved forspiring. Anvendes som alm. Zittauer. Rækker til ca. 5 løbende meter.
Løg, skalotte frø, Red Long of Tropea
Frø til Miniskalotteløg. Du kan lave egne stikløg, eller dyrke mindre fra foråret. Sorten hedder Red Long of Tropea. Anvendes til alt hvor man ellers bruger løg. Har en fin og mild smag. Så direkte på voksepladsen i april/maj og kan høstes når toppen begynder at lægge sig. Frø rækker til ca. 5 meter.
Løgfrø, bonus F1
Løgfrø, bonus f1. En hurtigt voksende, højtydende spansk løgsort med højt udbytte. Denne topkvalitetssort giver ensartede løg med fremragende smag – hvilket gør den perfekt til både rå og tilberedte retter. Dette er en forædlet sort, dvs. den er krydsbestøvet blandt sorter for at få en sort der er mere robust, og bedre udbytte.
Løgfrø, forårsløg Øko, Long White Ishikura
Long White Ishikura er en økologisk pipeløgssort (KRAV), også kendt som vårløg, der har en mild og behagelig smag, som minder en smule om porre. Den er let at dyrke og særligt velegnet til at bruge frisk – enten som løg eller som en slank, mild porre. Perfekt i supper, salater og mange andre retter, hvor en frisk og delikat løgsmag ønskes.
Dyrkning:
Pipeløg trives bedst i jord med relativt høj pH-værdi, så kalk gerne jorden i god tid før såning, hvis det er nødvendigt. Sås direkte på voksestedet i april–juni, gerne i flere omgange for løbende høst. Så meget lavt – frøene behøver kun et tyndt jordlag. Spiringen sker normalt efter 15–20 dage. Høst efterhånden som planterne vokser til; de er typisk klar, når løgskafterne er 10–15 mm i diameter ved roden.
Løgfrø, sturon, økologiske frø
Sturon er en velkendt og pålidelig sort af spiseløg, der i mange år har været et populært valg blandt både hobby- og prof. dyrkere. Sorten får mellemstore til store, faste løg med en gyldenbrun skal og hvidt, saftigt indre. Smagen er mild og aromatisk, hvilket gør Sturon velegnet til både rå og tilberedte retter – fra salater og smørrebrød til gryderetter og ovnbagte lækkerier.
En af de største fordele ved Sturon er dens fremragende holdbarhed. De modne løg kan opbevares i flere måneder uden at miste kvalitet, hvilket gør dem ideelle til vinterforrådet. Planterne er desuden robuste og har god modstandsdygtighed over for sygdomme, hvilket sikrer et stabilt og pålideligt udbytte, også i mindre ideelle dyrkningsforhold.
Sturon dyrkes typisk fra sætteløg, men frø er også tilgængelige for dem, der foretrækker at starte fra bunden. Ved dyrkning fra frø anbefales det at starte forspiring indendørs tidligt på sæsonen