Nematoder mod ørensnudebiller i fx Rhododendron til 20 m2

Nematoder kan bestilles i perioderne 1. maj - 10. juni samt 10. august - 30. september, da de er mest effektive i disse tidsrum.

Nematoderne (Heterorhabditis sp.) leveres blandet med fint ler og er tilgængelige i pakker til behandling af enten 10-20 kvm (10 millioner nematoder) eller 50-100 kvm (50 millioner nematoder). Disse mikroskopiske rundorme findes naturligt i jorden, men ikke i tilstrækkeligt antal til at bekæmpe skadedyr effektivt. Efter påføring ved vanding, søger nematoderne efter øresnudebillernes larver i jorden. Når larverne inficeres, dør de og bliver murstensrøde. Den døde larve fungerer som en opformeringsbase for nematoderne, som kun kan leve af insektlarver og derfor ikke skader planterne.
Behandlingstidspunkter

Nematoderne angriber kun larvestadierne af øresnudebiller, så behandlingen skal tilpasses deres livscyklus. I haver og udendørsområder bør behandlingen foretages i maj/juni og august/september.
Brugsanvisning

Nematoderne leveres blandet i ler til behandling af 10-20 kvm eller 50-100 kvm.
Indholdet af posen opløses i vand og hældes ud på jorden ved de angrebne planter.
Hold jorden let fugtig i ugen efter behandlingen.
Optimal effekt opnås ved en jordtemperatur på 15-25°C.

Overvågning af Bekæmpelsen

Bekæmpelsen af øresnudebillens larver er meget effektiv, men da de voksne biller kan leve over et år, vil der fortsat blive lagt æg det første år. Saml derfor eventuelt de voksne biller om natten med en lygte og følg bekæmpelsen i jorden. 2-3 uger efter behandlingen bør man kunne finde døde rød-brune larver langs plantens rødder.

Varenr #: 33418
235,00DKK

235,00DKK

Please select product options before adding to cart

Varen er tilføjet indkøvskurven

Loading