Har du fået smag for spirer, kan det nok betale sig at regne på, hvordan du køber det billigst. Frø er absolut den biligste måde, og så dyrke dem selv. De er ofte mere friske, bliver de for gamle kommer lugten af mug frem, og går i smagen.
Du kan købe frø til spirer i blandinger, hvor du dyrker og spiser frøet sammen med spiren. Mungbønne spirer indgår ofte i mix sammen med en masse andet der angiver smagen. Derudover kan du købe dem enkeltvis, og dyrke dem hver for sig eller blande dem selv.
Du kan også dyrke microgrønt, hvor du dyrker frøet på fx. vat, som du kender fra karse, og klipper de små planter som baby.
Du kan dyrke i små bøtter eller glas, det kræver ikke noget specielt, men frø skal ofte skylles 1 til 2 gange om dagen, det kan dog være praktisk med noget udstyr hvor det er nemt at skylle, også de små frø.
Nyhed
Mizuna til microgrønt, eller udendørs til lidt større blade. Det er egentlig en sennep, i kålfamilie, så den har sennepssmag. Blade bliver røde, findes også i grøn variant. Du høster dem små på ca. 12 dag, du kan spise det hele, stængel blad og rod hvis du vil. Ellers klippes toppen. Specielt populær i det japanske køkken.
ca 1500 frø, 7,5g
Radis MicroGrønt
Lidt krydrede smag, du får pift i salat eller sandwich. Men du kan også bruge dem som pynt på alt muligt, fx. supper og andre retter.
At dyrke dem er nemt, og det lykkes for alle havebegynder. Frø er lagt på en plade, du ligger i en bakke af en slags, det skal vandes og efter 12 dage har du dine egne sprød radiser spirer!
1500 frø (ca 30 gram)
Frøplader til MicroGrønt. Microgrønt er en ny kulinarisk trend. Mikrogrønt imponerer med deres udseende, stærke farver, intens aroma og tjener som dekoration og ingrediens til salater, supper eller sandwich.
Høstes når det første bladpar har udviklet sig. Man bruger kun planten, uden rødder.
Frøpladen ligges i en bakke, og der skal hældes vand på dagligt. Vandet hældes derefter fra drypbakken,de første dag med låg. Du kan høste efter 12 dage, cirka. Der er 2000 frø i posen. ca. 8 gram,
Nyhed
Microgrønt af rødbeder, smager som vi kender det, giver sødmed til salaten
Meget røde stængler, og mørkegrønne blade. kan bruges i salater, supper og sovs. Kan være rigtig god når du laver mad med hvidløg. Klar på 16 til 21 dage. Der er 800 frø i posen, vejer ca. 12 gram.
Nyhed
Til microgrønt, eller til blad. denne har mange navne,
Latin: Brassica juncea, Brun Sennep, Kinesisk sennep, Indisk Sennep, oriental sennep.
Virkelig god senneps mag, brug det i risretten, salat eller andet. Klar allerede på 12 dage. du får ca. 1500 frø (6g)
Microgrønt mix af gourmet krydderurter der plantes i vindueskarmen hele året rundt. Klar på 10-16 dage.
Sunde og yderst smagfulde. Cirka 2000 frø i posen, og cirka 10 gram.
Bruges som microgrønt, hvor du høster babyblade, du kan høste af flere omgange. Rocola, Sennep, koriander, Karse.
Klassiske knasende bønnespirer. Økologiske, Hurtig og nem at dyrke ‘super mad’, nærende. Voks året rundt for vokretter, salater og sandwich. Store, skarpe og crunchy, saftige bønnespirer. jo længere spirene bliver, og står jo mildere bliver de smagen. 75 gram frø.
Nyhed
Pak Choi frø, dyrkes til microgrønt. Bruges til salater og gryderetter, supper mv. Bliver virkeligt flotte grønne, har en mild kål smag.
Klar på 16-21 dage.
Nyhed
Dyrkes som spirer, de skal i vand et døgn og skylles dagligt i en uge, så kan de spises. Rimelig skarp i smagen, sprøde når de er friske. God på panden eller direkte i salaten. Du får 1500 frø cirka.
Kan bruges som salatpynt. Vokser hurtig og er let at dyrke, der kan sås hele året rundt og endda udenfor. Kan også bruges som efterafgrøde, Brassica sinapis alba. Posen indeholder 22,5 gram som dækker 8-10 kvm.
Nyhed
Spirer og blade med spinat smag. En svag smag af peber i spinaten. Komatsuna microgrønt er en lækker når det blandes med ris, noodler supper og lignende.klar på 21-28 dage.
Spirer krydret blanding. Vil du gerne have en stærk smag? Så er ‘Spicy Mixture’ fra SPERLI lige noget!
Denne blanding består af af mungbønnefrø (70%) og radisefrø (30%)
Kan dyrkes hele året, er nemt at dyrke. Skal bruges frisk i gryderetten eller i salaten. Indholdet er nok til: 30 g.