Dahlia, georgine, store farverige blomster. Hvordan overvintre de?

Den er meget værdsat i danske harver, den fås i et væld af farver og frøblandinger sammensættes i et mix der næsten ikke er til at stå for. Den er også arter der er lave/dværg og kejser, jomfru og have. Der er mange andre, men det er de mest almindelige.

Du sår dem fra frø i foråret, se på pakken hvordan de forspires og plantes ud. I efteråret har de sat store knole, der er mange meninger om hvordan de bedst overvintre og hvordan de opbevares vinteren over. En ting er sikkert, de tåler ikke hård frost, så dør de og rådner – men de kan opbevares i jorden vinteren over, det lykkedes for mange, f.eks. hvis de står tæt på et hus eller du dækker jorden over med løvfald eller andet der holder på varmen. Du kan også grave dem op, klippen stilken af 10cm lang, og putte dem i drivhuset eller lignende, men de må heller ikke her få frost, så lidt ned i jorden og dæk dem til med noget tørt fx. haml eller tørt jord, ellers rådner de.  De må gerne tørre lidt ind, men ikke helt. En udestue eller et skur der er frostfrit er helt perfekt.

Du skal bare huske at mærke dem fx. i farve og højde fordi knolden afslører ikke  hvordan blomsten ser ud. Du kan også formerer ved at dele dem, du kan nemt se på knolde at de kan deles. Georginer blomster kan i øvrigt sagtens spises i en salat.