Planlæg sommeren i haven, hvad skal du så og hvornår og hvorfor.

Februar i haven er fyldt med forventning. De første tegn på liv er begyndt at dukke op som planterne vækkes af deres vinter hvile. En smule farve hist og her indvarsler starten af foråret. Og der er masser af forberedelse at gøre i haven.

Men husk reglen: Arbejd kun i haven, hvis vejret er godt! Tramper du på våd og klæg jord vil du komprimere det og kan beskadige planter eller løg. Her er mine bedste job for februar.
Når du skal til at tænke på grøntsagsfrø, er det vigtigt at være organiseret, så du ikke ender med at mangle noget, eller har overflod af en vist type grøntsager på et tidspunkt du er væk på ferie i 14 dage. At vide, hvad du skal så, og hvornår du skal så, er vigtigt og på den måde er stand til at have en konstant forsyning af forskellige spiselige ting fra haven.
En anden vigtig ting er at tynde ud i planter hvis de står for tæt, så planterne ikke konkurrerer med hinanden om lys, plads og næringsstoffer. Du skal også så et væk fra etablerede større planter eller træer, så der er fuld forsyning af vand og næring.

Hvis du allerede starter i Februar med at så, skal du starte indenfor, måske også under vækstlys, men visse planter fx chili er længe om at spirer.
Hvis du ikke kan vente med at komme i gang, start med såning hårdføre grøntsager, som bønner i potter under dække eller i et drivhus.
Plantelevesteder for vilde dyr og planter
Hvis du leder efter et projekt der giver mere vild natur, så find nogle eksisterende blandinger af blomster, så kan du have farver i en lang periode, og insekterne har masser af tid til at bestøve
At have en kombination af høje buske og træer vil give husly og redepladser til fugle og pattedyr- du kan også indføre lav blomstrende planter og buske til at give god jorddække. Vilde blomster vil tilskynde dyreliv som små pattedyr, bier, sommerfugle og andre insekter i haven.
Valg planter, som blomst, frø og bære frugt på forskellige tidspunkter af året vil give året rundt fordel for dyrene i din have. Byg et rum i haven, der giver forskellige ting på forskellige tider af året.

Bær og frø er et hit i løbet af efteråret og vinteren, og planter der giver redematerialer og dække, er nyttige i løbet af februar.